Onderhoud machines & aanhangwagens

6 onderhoudstips voor een optimale levensduur.

Onze machines zijn ontworpen en gefabriceerd voor intensief gebruik om eventuele pannes tot een minimum te herleiden. Als u uw gereedschappen en machines niet mishandelt en correct onderhoudt, geniet u gegarandeerd langer van uw aankoop. Hier zijn alvast enkele tips :

Wenst u meer informatie over het onderhoud van uw machines, trailers en/of gereedschappen?

Bel ons gerust op  : +32 (0) 3 206 10 20

  1. Reinig uw machine regelmatig. Zo vermijdt u dat het vuil zich vastzet op gevoelige of moeilijk bereikbare plaatsen.
  2. Onthoud dat snoerloze apparaten onderhevig zijn aan koude en warmte. De batterijen gaan langer mee indien u ze – buiten het gebruik ervan – op ‘kamertemperatuur’ bewaart (dus best niet in de wagen laten liggen).
  3. Zaagmachines reinigt u best grondig na elke werf of op het einde van de week. Slib en zaagresten kunnen de waterpompen beschadigen en de leidingen verstoppen. Ververs daarom ook regelmatig de watertank zodat de leidingen gespoeld worden en de koeling van het zaagblad niet in het gedrang komt.
  4. Sponskuismachines moet u na gebruik grondig reinigen om te vermijden dat de voegresten zich vastzetten in de sponsrol. Een vervuilde of beschadigde sponsrol presteert merkbaar minder dan een goed onderhouden exemplaar. Met een correct onderhoud van de machine vermijdt u bovendien lekken.
  5. Mixers en dwangmengers worden bij voorkeur na elk gebruik schoongemaakt. Het is immers veel moeilijker om aangedroogde resten te verwijderen en alleen een schone menger levert goede mengprestaties.
  6. Aanhangwagens worden jaarlijks onderworpen aan een technische keuring, wij raden dan ook aan deze net voor de technische keuring aan te bieden voor een onderhoud en/of nazicht.